Somon gătit în aburi, infuzat cu cimbrișor și sos de muștar

Somon gătit în aburi, infuzat cu cimbrișor și sos de muștar

 

Pentru 4 persoane

Ingrediente de bază:

  • file de somon fără piele 700 gr.
  • 1 lămâie de mărime medie
  • 2-3 crenguțe de cimbrișor proaspăt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline

Ingrediente sos de muștar:

  • 4 linguri muștar Crenvurștilă boabe întregi
  • 2 linguri muștar Crenvurștilă dulce
  • zeamă de la 1/2 portocală
  • 1 lingură miere de albine
  • 1/2 cățel de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Somonul.
Se taie în 4 bucăți egale, după care se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie, frunzulițele de cimbrișor se rup de pe crenguțe și se presară peste somon, adăugam și uleiul, acoperim vasul și îl lăsăm la frigider preț de 15-20 de min. pentru marinare. Între timp, pregătim o oală nu foarte mare în care punem la fiert 3 l de apă. Acum, că totul este pregătit, nu ne rămâne decât să ne apucăm de gătit…:), și începem prin a lua o sită de inox în care punem o bucată de hârtie cerată, peste care așezam bucățile de somon. Punem sita în locul capacului de oală, fără ca aceasta să atingă nivelul apei, acoperim cu o folie de aluminiu și lăsăm să fiarbă aproximativ 5 minute.

Sosul de muștar.
Se amestecă la blender toate ingredientele cu excepția muștarului cu boabe întregi. În momentul servirii preparatului, sosul pregătit în blender, se transferă într-o craticioară pentru sos, se amestecă cu muștarul cu boabe întregi, se încălzește și se servește alături de somonul infuzat.

Poftă bună!

 

VEZI TOATE RETETELE