Mușchi de porc secuiesc cu muștar și varză acră călită

Mușchi de porc secuiesc cu muștar și varză acră călită

 

Pentru 4 persoane.

Ingrediente de bază:

  • mușchi de porc 650 gr
  • 4 linguri muștar Crenvurștilă cu tarhon
  • 160 gr. șuncă
  • 160 gr. cașcaval
  • sare și piper după gust

Varză acră calită:

  • 600 gr. varză acră (murată)
  • 1 ceapă medie
  • 3 linguri ulei
  • un praf boia dulce
  • un praf boia iute
  • 1/2 linguriță chimen

Mod de preparare:

Se tranșează mușchiul în 4 porții tip fluture (adică: însemnați bucata de mușchi la jumătate, fiecare jumătate în două, iar fiecare porție rezultată trebuie tăiată din nou în jumătate, dar de data aceasta numai până la 2 cm înainte de partea inferioară a cărnii), și se asezonează cu sare si piper. Șunca și cașcavalul se taie cubulețe de aproximativ 1 cm. Fiecare tranșă (tip fluture) se unge în interior cu o lingură de muștar cu tarhon, se umple cu șuncă și cașcaval, iar marginile se închid dacă este necesar cu o scobitoare. Se frig în tigaie sau pe gratar câte 2 min. pe fiecare parte.

Varza acră călită.
Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește în ulei 4-5 minute; se presară chimenul, se mai lasă 2 min; după care se adaugă varză acră tăiată mărunt și se călesc împreuna 15 min. Se asezonează cu boia dulce, iute și piper după gust. Se transferă varza într-o tavă de cuptor, se așeaza peste bucățile de mușchi  fripte și se introduc în cuptorul încins la 180° C timp de 10-12 min.

Poftă bună!

VEZI TOATE RETETELE