Cotlete de berbecuț în crustă de muștar, cu mille foglie de legume la cuptor

Cotlete de berbecuț în crustă de muștar, cu mille foglie de legume la cuptor

 

Pentru 4 persoane:

Ingrediente de bază:

  • cotlet de berbecuț cu os 1 kg
  • 1 crenguță rozmarin
  • 3 frunze de salvie
  • 1 crenguță cimbrișor proaspăt
  • sare mare 100 g
  • piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri muștar Crenvurștilă dulce
  • 2 linguri boabe de muștar
  • 3 linguri de ulei

Ingrediente mille foglie de legume:

  • 1 ceapă albă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml sos de roșii (pasata rustică)
  • sare, piper după gust
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cartofi medii fierți
  • 1/2 vânătă
  • 1/2 dovlecel
  • 1 roșie medie
  • 2 ciuperci champignons medii
  • 4 crenguțe de rozmarin

Mod de preparare:

Se iau cotletele de berbecuț, se fasonează de surplusul de grăsime și tendoane, se curață coastele de pielițe astfel încât să rămână albe și curate, se tranșează în bucăți egale de aproximativ 4-5 coaste/porție. Următorul pas este să pregătim o sare aromatizată din: rozmarin, salvie, cimbrișor, care se așeazp pe un tocător și se taie cu un cuțit cât se poate de mărunt, după care se amestecă cu sarea și piperul proaspăt măcinat. Cu acest amestec se asezonează cotletele de berbecuț. Odată asezonate, acestea se lasă pe blatul de lucru 15-20 de minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Într-o tigaie se încinge uleiul la foc mediu, în care se frig cotletele de berbecuț câte 2 min. pe fiecare parte, se scot pe o tavă, se lasă 3-4 min să se odihnească, după care se ung cu muștarul dulce peste care se presară boabele de muștar. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 8-10 min.

Mille foglie de legume:
Se curață și se spală legumele. Usturoiul se taie felii, ceapă julien, și se călesc într-o cratiță la foc mediu. Se adaugă sosul de roșii, se asezonează cu sare și piper și se fierb 10 min. Amestecul rezultat se  mixeaza cu un blender.
Cartoful, vânăta, dovlecelul și roșia se taie felii groase de 1 cm, iar ciupercile se taie în  jumătați. Așezam legumele în straturi astfel: începem cu felia de cartof, cu o lingură întindem sos de roșii, vânăta, sos de roșii, roșie, sos de roșii, dovlecel, sos de roșii, așezăm o jumatate de ciupercă și le fixam pe toate cu o crenguă de rozmarin, după care le introducem în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 15-18 min.

Poftă bună!

VEZI TOATE RETETELE